Förlovningsring-vigselring kombination

Hur många ringar har man när man gifter sig?

Det finns väldigt mycket som man ska ha i åtanke inför ett bröllop och en vigsel. Exempelvis så måste man ha bokat en kyrka (vi förutsätter en kyrklig vigsel här) och en präst, man måste ha ordnat med mat, med fika, med bröllopstårta, med eventuell festlokal och någon typ av kortege efter det att vigseln är avklarad. Kort och gott – ett bröllop blir inte bättre än den tid för planering man är beredd att lägga ner innan och är det något tillfälle i livet där man ska unna sig det lilla extra så tycker vi att denna dag är ett bra exempel.

Vigselringar och sådana finns det många frågor kring och vi tänkte göra vårt bästa för att bena ut vad som egentligen gäller kring detta. Vi lämnar frågorna som rör modeller och vilket typ av ring man ska välja med en liten uppmaning: tänk på att du ska bära din vigselring under resten av ditt liv och att du således kanske ska överväga en modell som, så att säga, tål lite stryk. Naturligtvis så beror det på vad du jobbar med samt hur aktiv du är i din vardag – men att vissa ringar går sönder lättare är ingen hemlighet och många äkta makar brukar av den anledningen välja en slät modell eller en vanlig enstensring. Detta sagt utan några pekpinnar och tankar kring det rent estetiska. Du väljer – tillsammans med din partner – själv vilken typ av ring som passar er och e livsstil och naturligtvis så gäller även detta för materialet ringen i fråga är tillverkad av.

Vad händer med förlovningsringen?

Det finns en annan fråga som många funderar över och denna ser ut enligt följande: vad händer med vår förlovningsring och hur många ringar kommer vi att bära efter det att vigseln är avslutad. Vi svarar på denna delade fråga enligt följande:

Traditionellt: Det traditionella svaret på frågan ser ut som följer: ni ska efter er vigsel bära tre stycken ringar. Bruden kommer att behålla sin förlovningsring och ovanför denna sätta en vigselring. Brudgummen å sin sida; han behåller sin förlovningsring men ser att denna uppgraderas och byter namn till just vigselring. Graveringen i fråga brukar av hävd involvera några vackra ord, datum för vigseln samt namnet på sig själv och sin maka. Tre stycken ringar är alltså det som gäller om vi ser till våra svenska traditioner och de seder vi lutar oss mot gällande vigseln.

Förlovningsring och vigselring i kombination tilltalar många

Traditioner är till för att bevara – men de är inte på något sätt huggna i sten och oföränderliga. Detta leder oss in på nästa punkt gällande vigselringar. För; naturligtvis så är det möjligt att även brudgummen gör på samma sätt som bruden och väljer att behålla sin förlovningsring och komplettera denna med ytterligare en ring i form av en vigselring. Något som många anser vara en självklarhet och ett sätt att visa kärleken tydligare för varandra och för omvärlden.

Det finns inga rätt eller fel – känner man att även brudgummen ska ha en renodlad vigselring istället för att uppgradera sin förlovningsring så är detta fullt möjligt. Även vid ett sådant tillfälle ska man dock försöka tänka på samma upplägg som gäller för bruden. Det vill säga; längst in på fingret så placeras förlovningsringen och därefter kommer vigselringen. Något man gör för att visa den naturliga ordningen kring hur processen sett ut – först förlovar man sig och därefter så kommer också vigseln.

händer med vigselringar