Blogg

RSS

Hur det fungerar med en tandläkare i Solna

13 May 2023

Att hitta en tandläkare i Solna är en enkel sak. Men hur vet man att man hittar en bra klinik? Hur får jag både bra vård, bra tillgänglighet och bra pris?

Alla behöver en tandläkare. Så är det bara. Man må tycka att bra tänder sköter sig själva men så är inte fallet. Det gör de inte alls. Bra tänder tar alla chanser att missköta sig om man inte håller efter dem som en liten gnidig myra. Tillsyn kräver både en hjältemodig insats från din egen sida och en stark insats från en dedikerad tandläkare.

Givetvis börjar tandvård hemma i vardagen. Du ska borsta gaddarna noga minst två gånger vareviga dag. Du ska använda tandtråd eller liknande. Du ska icke sörpla energidrycker och läsk dygnet runt. Du ska kontakta en riktigt bra klinik och låta dem ge dig sina bästa erbjudanden därutöver.

En tandläkare som kan sin sak

Hos en bra tandläkare i Solna blir du inbokad en gång om året även då allt ser bra ut. Det handlar alltså om förebyggande vård så du slipper få ont eller bara ha varannan tand kvar när du fyller femtio. Hur gör tandläkaren? Hen kontrollerar din tandstatus både med en normal besiktning och genom att ta röntgenbilder.

Du har inga hemligheter kvar efter att ha gjort ditt årliga besök. Dina svagheter vad gäller drycker, sötsaker och rökning syns tydligt när du blir kollad. Du har heller inga hål vare sig i tänderna eller i plånboken. Nästa år gör man om alltihop och håller sig frisk.

Kraftsymboler inom asatro

25 Oct 2022

Om man letar efter vikingasmycken på nätet och framförallt är ute efter olika magiska och kraftfulla symboler så kan man läsa mer om det här nedan.

Vegvisir

Detta är en åttaarmad symbol med olika klykor. Den återfinns i Huld Manuskriptet som sammanställdes på 1800-talet. Dock verkar det inte finnas källor som knyter symbolen till just vikingatiden och den ses därför av exempelvis asa samfundet som en symbol som uppkommit senare. Symbolen skall hjälpa den som bär smycket att alltid hitta sin väg och aldrig gå vilse.

Skräckhjälmen

Skräckhjälmen är en symbol som också består av åtta eller fyra armar. Den har ett mer symmetriskt utseende än vegvisir. Man tror att symbolen har använts för att skydda bäraren mot fiender. Den nämns tidigt i exempelvis den Poetiska Eddan men man vet inte exakt hur den såg ut på vikingatiden. Det utseendet som man förknippar med Skräckhjälmen idag kommer ifrån den isländska boken Galdrabók som skrevs någon gång mellan 1550 och 1650.

Yggdrasil

Inom fornnordisk mytologi ser man trädet Yggdrasil som kosmos mitt. Det binder samman de nio världarna som finns i asatro. Yggdrasil är en variant av livets träd som återfinns i många kulturer men man kan också se yggdrasil som en symbol för den kosmiska ordningen.

Valknuten

Betydelsen av valknuten är omtvistad. Det är en mycket gammal symbol och den är utspridd över ett stort geografisk område. Exempelvis har man hittat valknuten på anglosaxiska kremeringsurnor. Den verkar ha en betydelse vid begravningar och död, därför är den också sammankopplad med Oden som är dödsguden inom asatron. Valknuten är mycket vanlig inom paganism och nyhedendom även om den exakta betydelsen är svår att utröna.

Tors hammare

Tors hammare, som också har namnet Mjölnir, började användas som smycke när kristendomen introducerades i norden. Hammaren blev en symbol för att man vara asatroende precis som korset var en symbol för att man trodde på Kristus. Man har också hittat smycken som har hammare, spjut och skära där skäran står för Freja och spjutet för Oden.

Bli kvitt besvärliga rynkor

11 Feb 2021

Varje år utför mer än 64.000 människor i Sverige skönhetsingrepp. För många är utseendet mycket viktigt. Men vad skulle du säga om att hoppa över operationssalen och ändå se vackrare ut?

Många är villiga att lida pin för att bli fin, trotsa skaderisken för att se vackrare ut. Men oroar du dig över konsekvenserna av traditionella skönhetsbehandlingar gör du rätt. Det finns alternativ som fillers, som kan ge dig ett omedelbart resultat på mindre än en timme.

De där rynkorna mellan ögonbrynen som kan få en att se bekymrad ut. Eller kanske skrattrynkorna som skryter om hur gammal man är. Man kanske vill ha fylligare läppar istället för två raka ränder. För en mer symmetrisk ansiktsform kan man använda fillers på kindben, haka och käklinjen. Resultaten håller mellan 6-18 månader, tills kroppen brutit ner ämnet av sig själv.

Bli yngre på en halvtimme

När man använder fillers injiceras det väldigt lite under huden. Det man egentligen ändrar i ansiktet kanske inte är så mycket. Men skillnaden är väldigt stor. Du kan gå in på en skönhetsklinik med trött och matt utseende, och innan lunchrasten är slut komma ut som en ny människa.

Under behandlingen kan en specialist få bort bekymmersrynkor som nasolabiala linjer. Det är linjen mellan näsa och mungipa som med åren blir allt djupare och får en att se äldre ut. Under ett preliminärt besök kan du förklara vad du vill bli av med och även få förslag från din läkare. Se till att din klinik har erfaren och legitimerad personal.

Se lika ung ut som du känner dig

19 Aug 2020

Att känna sig ung och att vara ung är inte samma sak. En del känner sig unga när de är fyrtio, femtio sextio eller mer. Då vill man kanske se ut som man känner sig. Lite slätare och fräschare.

Man kan känna sig som tjugo fast man är femtio. En del känner sig unga hela livet, trots att kroppen förändras. Men måste man då alltid acceptera alla ålderstecken? Vissa tecken på att man faktiskt levt ett tag, vill man kanske ha, men inte alla. Det kan vara en bekymmersrynka i pannan till exempel. Det är en ovana som med åren blir djupare. Varför inte släta ut den? Se lite gladare ut. Botox är ett sätt. Vill du göra botox i Stockholm finns det professionella skönhetskliniker som gärna hjälper till.

Mindre ingrepp som man gör över dagen

På en skönhetsklinik kan du få hjälp med en mängd mindre ingrepp som för den enskilde kan göra stor skillnad i välmående och hur man blir bemött. Det kan handla om den där “argrynkan” mellan ögonbrynen, men det kan också vara rynkor i pannan, “kråksparkar “vid ögonen, näsrynkor eller läpprynkor. Med botox, som är en förkortning av Botulinum Toxin A, som injiceras under hudvävnaden slappnar musklerna av eller förlamas helt. Därmed förhindras sammandragningarna som ger uppkomst till rynkor. Effekten sitter i mellan tre till tolv månader. Botox används också i medicinskt syfte, till exempel för att förhindra svettningar i händerna, under armarna och fötterna. Det fungerar till och med mot tandgnissel under natten.

Ingen förstår varför du plötsligt ser piggare ut

Seriösa skönhetskliniker som injicerar botox idag, strävar alltid efter ett så naturligt resultat som möjligt. Skulle en patient vilja göra en behandling som kan upplevas som onaturlig kan kliniken neka behandlingen. Med botox kan man dels släta ut de rynkor och linjer som uppkommer med åren, men också förhindra att de fördjupas. Eftersom medlet gör att musklerna slappnar av, kan du till exempel inte längre rynka ögonbrynen, vilket i sin tur gör att den där rynkan inte blir så djup senare heller. Det finns idag inga kända biverkningar av Botox. Anlitar man en professionell klinik kan man också känna sig trygg med resultatet. Kliniken följer upp resultatet och skulle det uppstå något får du hjälp direkt. Dags att se lite mer ut som du känner dig. Dina vänner kommer bara uppleva dig som fräschare och piggare, bara du vet hemligheten.

Trygg och skonsam ögonlocksplastik i Stockholm

11 Feb 2020

Drömmer du om ett lite yngre och mer alert utseende? Låt en skönhetsklinik hjälpa dig med ögonlocksplastik i Stockholm, och möt världen med en piggare och ungdomligare blick.

Ögonlocksplastik kan låta både smärtsamt och en aning otäckt, men faktum är att det är ett mycket säkert, skonsamt och förhållandevis litet ingrepp. Det görs främst av estetiska skäl på patienter som önskar ett piggare och ungdomligare utseende - utan osmickrande påsar under ögonen eller hängande ögonlock. Narkos är i de allra flesta fall inte nödvändigt, utan ingreppet sker med lokalbedövning och tar oftast inte mer än någon timme eller två. Resultatet ses omedelbart, även om man kan få räkna med lite svullnad och blåmärken en kort tid efter operationen. Låter det som någonting för dig? Ta ett första steg och kontakta en skönhetsklinik för en konsultation. Det finns bl.a. flera bra kliniker som utför ögonlocksplastik i Stockholm.

Ögon

Bra att känna till inför operationen

Går du i tankarna att genomgå ögonlocksplastik finns det ett par saker som kan vara bra att känna till. Ingreppet är som sagt inget komplicerat eller stort, men ju mer förberedd du är desto tryggare kan du känna dig. Innan en operation kan planeras in får du genomgå en konsultation tillsammans med en läkare. Under konsultationen går ni igenom din aktuella hälsa, besvären du önskar få åtgärdade samt vilka förhoppningar och förväntningar du har på resultatet. Naturligtvis får du också information om hur operationen går till och hur återhämtningen ser ut. Ett tips är att skriva ned alla frågor du har inför besöket och ta med dig dem. Anspänningen, nervositeten och förväntningarna kan nämligen göra att man lätt glömmer bort sådant när man väl sitter där. Och kom ihåg - det finns inga dumma frågor. Det viktigaste är att du känner dig trygg inför ingreppet du ska genomgå. Så fråga på!

Efter operationen

Eftersom ingreppet genomförs med endast lokalbedövning, slipper du släpande biverkningar från en narkos efteråt. Känner du dig pigg kan du alltså gå hem samma dag. För att skydda ögonen de första dagarna kan det vara bra att använda solglasögon eller ett par lätt tonade glasögon. Ett par dagars vila är också att rekommendera, men utöver det kan du återgå till jobb och vardagsliv nästan omgående. En vecka eller två efter ingreppet blir du kallad på ett återbesök för att stämma av hur läkningen går och om resultatet lever upp till förväntningarna.

När du vill ha 3D Tatuerade ögonbryn

4 Feb 2020

Ibland kan man drabbas ev en stressjukdom som kan göra så att man tappar allt hår. Man kan ha varit med om så ångestfyllda upplevelser att man tror att man ska dör och då kan håret på hela kroppen ramla av och inte komma tillbaka. Eller så kan man ha så ljusa hårstrån att det inte syns att man har några ögonbryn alls. För alla dessa personer finns det en lösning; 3D-tatuering av dina ögonbryn. 

Här går vi igenom hur man kan genomföra en 3D Tatuering av dina ögonbryn så att du kan skaffa fina och snygga sådana, och så att du inte behöver oroa dig för dina ögonbryn längre. Så här går en 3D-tatuering av ögonbryn till.

Skaffa 3D Tatuerade ögonbryn

Först får man som klinikgäst berätta hur man önskar sig sina ögonbryn. Man mäter och kontrollerar färg och avstånd mellan ögon och var och hur det skulle kunna se naturligt ut med 3D Tatuerade ögonbryn. Man målar det på den plats som du önskar dem så att du själv kan se hur det blir innan man sätter igång. Det kan ju bli lite jobbigt om tatueraren genomför 3D Tatuerade ögonbryn och att du sedan ångrar dig. Då är det ju för sent. Så därför går man mycket noggrant igenom hur de kan komma att se ut och var och hur stora, långa eller tjocka ögonbgyn som man önskar sig.

Så går Microblading till

Tatueraren gör en Microblading av ögobrynen. Det innebär att man på varje tatuering lägger in ett blad med pigment som tatueraren lägger in i överhuden. Hon, eller han lägger in ett streck där ögonbrynen ska sitta. På så sätt ser varje streck ut som ett hårstrå i ögonbrynen vilekt ger ett mycket naturtroget intryck. På så sätt gör Microblading att ögonbrynen ser mycket verkliga ut och som att man har fått hårstrån på ögonbrynen. De kan hålla i 3 år och kan fyllas på efter det.

Sedan har du permanenta ögonbryn

Du har permanenta ögonbryn som du inte behöver sminka. Istället sitter de perfekt, oavsett vad du gör. Du kan simma i poolen, bada bastu och ändå har perfekta ögonbryn. Du kan slänga dina ögonbrynspennor och behöver inte längre bry dig om de är snygga eller inte. I stället vet du att de är snygga oavsett vad du gör och du vaknar färdigt sminkad på morgnarna. Du kan sova några extra timmar och slipper gå upp tidigt på morgnarna för att sminka dig.

Läs mer om 3D Tatuerade ögonbryn på: 3dtatueringögonbrynstockholm.se.

Bröllopsmiddagen som är bra för miljön – Foodtruck

23 Jan 2020

Har ni bestämt er för att ha foodtruck på bröllopet samtidigt som ni önskar lägga fokus på miljöaspekten? Här presenterar vi punkter kring bröllopsmiddagen som är bra för miljön – foodtruck.

Att köpa catering via en foodtruck är extremt flexibelt och behändigt. Varm mat kan serveras utan varmhållning och alternativet kan både väljas vid inomhus- eller utomhusbröllop. Men hur kan man få det extra miljövänligt?

Välj ekologiskt alternativ

Då efterfrågan på miljövänligare alternativ växer har även utbudet hos foodtrucks breddats. Att idag få en nästintill helt ekologisk meny är inte svårt. Detta i alla fall i de större städerna. 

Välj vegetariska alternativ

Vegetariska alternativ finns nästan alltid. Även veganska alternativ brukar gå att lösa om man är ute i god tid. Överlag påverkar köttkonsumtionen miljön i betydligt större utsträckning än vad vegetariska alternativ gör. 

Välj närodlat

Ännu ett alternativ är att välja närodlat. Det minskar utsläppen för transport samtidigt som man gynnar det svenska lantbruket. 

Tallrikar och porslin

Att plastsugrör blir förbjudna och flera butiker slutar sälja engångsbestick talar sitt klara språk. Det är onödig plastkonsumtion. När en foodtruck kommer ut med maten kan de även ha med tallrikar, glas och bestick i hårdplast. Ett material som liknar porslin men som är betydligt hårdare och hållbarare. Därmed kan man undvika engångsplast och pappersalternativen. Allt kan sedan läggas i en stor låda varpå det fraktas tillbaka av företaget för disk. 

Framförallt är detta smidigt om man äter utomhus (grillbuffé eller mingel). Äter man inne kan vanligt porslin användas. Men även i detta fall kan ofta företaget som hyr ut sin foodtruck stå för hantering och disk. Alternativet är att man gör det själv och spar pengar. Men oavsett så sparar man på miljön. 

Tårtan då?

Det är inte vanligt att foodtrucks kan erbjuda bröllopstårta. Kaffe, kaka och enklare efterrätter kan däremot generellt ordnas. Beställ ekologisk tårta från ett konditori och bestäm en tid som tårtan kan hämtas eller be om leverans till platsen där bröllopet ska ske. Ett alternativ är att företaget som kommer med maten kan åka och hämta tårtan när det är dags för efterrätt. 

Elbil?

Transporter är en stor del av den miljöpåverkan som idag sker. Än så länge finns inte speciellt många foodtrucks med el – men det kommer säkert inom kort. Det man som konsument kan göra för att påverka utvecklingen är att fråga företagen om de har elbilar. Genom att lyfta upp frågan kan chansen öka att de investerar i dessa fordon när fordonsparken ska byggas ut.

Vilka länder har vigselringen på vänster hand?

4 Oct 2019

Vilka länder har vigselringen på vänster hand? I och med att vi i Sverige placerar vigselringen på vänsterhanden så är det lätt att tro att det är det vanliga. Faktum är dock att vi är en ganska udda fågel i sammanhanget. I de flesta andra europeiska länder så används nämligen högerhanden.

Anledningen till varför vi i Sverige använder vänsterhanden i samband med placeringen av vigselringen har anor från antikens Egypten. Där trodde man att venen på vänster ringfinger - Vena Amoris - var den ven som gick raka vägen till hjärtat. Att då placera en vigselring just där var det ultimata sättet att visa - och svära - livslång kärlek och trohet till sin partner. Den här sedan anammades av Romarna och har efter det spridits vidare över Europa och världen.

Det senare är, som sagt, dock en sanning med viss modifikation då det utöver Sverige endast är brukligt i USA och i Storbritannien. I de flesta andra länder - Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike och så vidare så placeras vigselringen istället på högerhandens ringfinger. Varför? Jo, för att det är med högerhanden som man sluter sin avtal och att man gör just detta i samband med en vigsel: man lovar trohet och evig kärlek.

Håll dock med att om att det finns ett lite tydligare romantiskt skimmer kring historien med Vena Amoris och kring det svenska valet av hand?

nygift par

Vanliga frågor om vigselringar

Vi tänkte även passa på att svara på några av de vanliga frågor som kommer i samband med bröllop och gällande val av vigselringar. Det finns några saker som man bör hålla koll på och vi hoppas att våra svar ska vara heltäckande:

Hur dyr måste ringen vara? Priset på en vigselring säger ingenting om kärleken. Men, man ska dock vara beredd på att lägga några kronor på just denna detalj. Det är, trots allt, ett smycke som ska bäras genom resten av livet. Bra kvalitet kostar pengar. Vi skulle även vilja slå ett slag för det mer personliga. Det vill säga: hitta en vigselring som passar er stil och smak. Välj även gärna någon gravyr som berättar om er kärlek.

Vad händer med förlovningsringen? Bruden kan med fördel behålla sin förlovningsring och placera den nya vigselringen ovanför. Brudgummen brukar normalt bara uppgradera sin förlovningsring och - genom exempelvis gravyr - förvandla den till en vigselring.

Vilken typ av vigselring är bäst? Ett trist svar kanske, men faktum är att smaken är som baken. Du och din partner ska fokusera på att hitta en ring som verkligen passar er stil och er smak. Ni ska definitivt tänka på komfort och ni kan även addera er livsstil i detta. i och med att ringen kommer att bäras dagligen så finns en risk för skador. Är ni väldigt aktiva och idrottar mycket så kan en slät ring vara att föredra ur denna synvinkel. Gällande färg och val av metall så är det en fråga om smak. Ni bör emellertid ta er tid att undersöka utbudet och gå igenom vilka alternativ som finns samt skapa er en bild av hur priserna ser ut. Kom även ihåg att tänka på hygienen. Att ringen kommer att bäras dagligen kommer att göra den smutsig och full av bakterier. Se till att vara noga med tvätt och rengöring och se till att åtgärda eventuella skador direkt. Det senare kräver normalt en guldsmed.

Bästa skönhetstipsen inför bröllopet

11 Sep 2019

Bröllopet är den dag då någon som brud får stå i centrum och vi tänkte ge de bästa skönhetstipsen inför bröllopet – detta så att man verkligen kan skina och visa upp sitt absolut bästa jag.

Hur ofta får man stå helt i centrum och känna hur allas blickar är riktade mot en på ett rakt igenom positivt sätt? Det händer inte så ofta, men ett av de unika tillfällen då detta sker handlar om bröllopet. Ett bröllop är en verklig kärlekshandling och det finns få dagar som innehåller samma sprudlande känslor som sträcker sig från alla gäster och vidare till de äkta makarna.

En stor dag, en dag att minnas och en dag som man måste göra perfekt. Det gäller allt från musik till bröllopslöfte, vidare till val av ringar och sedan hela vägen bort till bröllopsmiddagen med meny, tal, sång och dans. Kort och gott: bakom varje lyckat bröllop ligger en enorm planering och vi anser även att denna ska inkludera den egna personen. Du – som brud – ska visa upp ditt absolut bästa jag och det är det som alla gäster ska minnas. Vi ger några tips om hur du når hela vägen. Här kan man läsa mer om skönhetsförbättringar: ansiktslyftutankniv.se.

Förbereda sig med ansiktslyft utan kniv

Våra tips kräver förberedelse

För att bli så vacker som möjligt så krävs det att ligga i framkant. Du kan inte komma på dagen innan att du de facto ska gifta dig och försöka organisera allting gällande ditt utseende då. Det är, helt enkelt, för kort tid. Låter det konstigt? Enklast blir om vi radar upp våra tips här nedan, förklarar hur vi tänkt och – förhoppningsvis – genom detta kan underlätta för dig inför ditt stundande bröllop.

  • Hitta rätt bröllopsklänning. Oavsett vem du frågar så finns det en sak – en detalj – som de kommer att fokusera på under bröllopet och vigseln: brudens klänning. Det är något som är värt att lägga pengar – men framförallt fokus – på. Den dyraste klänningen behöver inte vara den vackraste på just dig. Se snarare till att hitta en klänning som verkligen passar dig och din figur. Det går även utmärkt att hyra en bröllopsklänning, men var då beredd på att passformen kanske inte blir helt perfekt. Ett litet budgettips är att du hittar en finare bröllopsklänning och låter en skräddare anpassa den efter din kropp. Det finns massvis av klänningar i begagnat skick på exempelvis Blocket, Tradera eller på välsorterade second-hand-affärer.
  • Sola. Man ser fräschare ut med lite färg i ansiktet. Givet vilken typ av hud man har så kan man med gott samvete sola lite innan bröllopet. Det behöver inte innebära längre, dagliga pass i ett solarium. Det handlar snarare om att börja i god tid innan bröllopet och underhålla brännan med lite kortare sejourer hela tiden.
  • Ta hand om huden. Försök att lägga tid på att verkligen ge huden i ditt ansikte bästa möjliga vård innan bröllopet. Återigen – var ute i god tid. Köp några lyxigare produkter och unna dig bästa möjliga omsorg varje kväll. Välj utifrån din hudtyp – har du fet, torr eller väldigt känslig hud så ska produkterna anpassas efter dessa respektive förutsättningar.

Unna dig det allra bästa

Är det någon dag som man verkligen ska unna sig det bästa så är det bröllopsdagen. Det bästa är att arbeta ihop en budget som gör att man kan ta ut svängarna lite extra. Kom även ihåg att alltid jämföra priser och försök även att kolla upp hur tidigare arbeten sett ut. Det gäller i synnerhet hår och makeup. Vi fortsätter med några fler tips:

  • Fokus på håret. En bröllopsuppsättning tar tid att genomföra och den kommer att kräva professionell hjälp. Se till att lägga pengar på en skicklig frisörska som kan sätta den sista pricken över i:et strax innan vigseln börjar. Naturligtvis: du måste ha detta klart i god tid innan. Det går att testa innan också genom att besöka olika salonger och se hur de arbetar.
  • Ta bort hår på benen. Om du tänkt dig en klänning som visar upp dina ben så kan exempelvis en vaxning på en salong vara att rekommendera. Har du kraftig hårväxt så kanske denna går att behandla med hjälp av laser. Om så är fallet så bör du vara medveten om att det då handlar om flera behandlingar med vila mellan varje – minst fem månader innan bröllopet ska du sätta igång.
  • Make-up. Samma som med håruppsättningen så kräver detta professionella händer. Unna dig lyxen som finns i att låta en utbildad makeup-artist sköta ditt smink. Du kommer att se helt fantastisk ut, vi lovar.

Vad kostar catering till bröllop?

11 Sep 2019

Vad kostar catering till bröllop? Är det värt att använda sig av tjänsten och vad ska man tänka på, för övrigt? Catering kommer överlag med många frågor. I samband med ett bröllop – en av de viktigaste dagarna i livet – tillkommer ännu fler. Vi försöker ge svar på dessa.

Bröllopet är en av de största dagarna i våra liv. Gifter man sig med den man älskar så blir dagen någonting man tar med sig och minns genom resten av livet. Det är en dag av kärlek och det är ett av få tillfällen då man kan samla alla sina vänner, all släkt och alla bekanta och verkligen njuta av att stå i centrum. Vackra tal, fina ord och en härlig, kärleksfull miljö rakt igenom. Men, man bör vara medveten om att ett bröllop kostar pengar också.

Givet hur stort bröllop det handlar om så ska man vara medveten om att i stort sett allting kommer att kosta – catering, fotograf, klänning, ringar, blommor, dekorationer, lokalhyra, alkohol och servicepersonal. Man kan säga att ett bröllop som har ungefär 100 inbjudna gäster brukar kosta någonstans mellan 30.000-90.000 kronor. Det ger en fingervisning om kostnaden, men det säger naturligtvis inte hela sanningen heller. Det finns alltid utgifter som går att strypa; allt utgår från er budget och er egen smak.

catering

Catering till bröllop – ett måste

En av de utgifter som man inte bör peta alltför mycket i, gäller mat och catering på Södermalm, som exempel. Catering är något som gör hela bröllopet lite mer avslappnat och där man genom denna tjänst fullt ut kan njuta av sin stora dag. Det bör man välja. Man ska även vara medveten om att catering idag är avsevärt mycket bättre än vad som var fallet förr.

Med detta menar vi att tjänsten utvecklats och att menyerna, servicen och hela leveransen blivit bättre. Exempelvis så kan du idag även inkludera lokal och genom detta få en rakt igenom heltäckande tjänst - naturligtvis då till en högre kostnad.

Undersök priserna för catering

Priserna för catering till ett bröllop varierar och där flera olika faktorer spelar roll. Vilket företag anlitar du, vilken typ av meny väljer du, ska eventuella extratjänster inkluderas och hur pass lång tid behöver ni hjälp? Räkna med att ett kuvert kostar någonstans mellan 200-800 kronor och vi har en bra bild av vad catering till ett bröllop kostar.

Se dock till att jämföra priserna hos olika företag innan ni bestämmer er. Det kan skilja väldigt mycket och det ger dessutom ett bra förhandlingsläge. Glöm heller inte bort att kolla upp referenser. Vad gäller bröllop, mat och catering så är kvaliteten extremt viktig och värd att lägga några extra kronor på.

Ett sätt att komma billigare undan är att själv tillhandahålla exempelvis porslin, glas och bestick. Det innebär emellertid att man måste vara mer engagerad och det är något som kan skapa stress. Bröllopet är er dag och den ska ni njuta av – utan onödig stress och press.

När man inte är nöjd med sina bröst

20 Aug 2019

I dagens utseendefixerade samhälle utsetts vi dagligen för olika skönhetsideal. Det är mycket fokus på kvinnliga former samtidigt att kvinnor ska vara smala. Det gör att många kvinnor i olika åldrar får ett bristande självförtroende. Det kan i vissa fall orsaka psykisk ohälsa och depressioner. 

Brösten förändras med åldern

Med åren förändras bröstens vävnader och formen förändras på olika sätt. När man pendlar mycket i vikt över åren kan det också påverka utseendet på brösten. Självklart påverkas även brösten när man får barn, oftast beroende på amning och/eller under graviditeten. 

Det är vanligt att kvinnor är missnöjda med storleken på sina bröst eller att dem är olika stora. i vissa fall är det ena eller båda brösten missformade.

Leende kvinna

Sjukdomar och skador på brösten

Det kan också hända att brösten skadas av en olycka och behöver byggas upp igen. Vid cancerbehandlingar av bröstcancer är det vanligt att läkaren  tvingas operara bort ett eller båda brösten för att bli av med tumören. Detta är oftast ett måste för att inte riskera spridning av metastaser.

Det finns naturliga metoder att återfå utseendet från innan. Det kan vara att sätta in så kallade bröstproteser i BH:n. Dessa är tillverkade av mycket naturtrogna material med fin passform och fasthet.

Kirurgiska ingrepp

När man har mått dåligt mentalt och när det påverkar vardagen mycket kan det vara en idé att fundera på att göra ett kirurgiskt ingrepp. Kriterierna för att kunna göra en bröstoperation är att man lidit av det under lång tid och att man är fysiskt frisk så man klarar av en operation med narkos. Självklart får man inte vara för ung. 

Sedan förs en dialog med kirurgen angående vilka behov man har och hur man ska gå till väga. Sedan görs en utprovning med bröstprotes för att bestämma storlek och form. Det är mycket viktigt att lära känna det nya bröstet och utseendet innan man bestämmer sig för storlek och form.

Hur görs operationen?

Ingreppet inleds att man sövs ner med hjälp av modern narkos där man vaknar 10 minuter efter färdigt ingrepp och är fullt återställd efter en halvtimme. Sedan läggs ett snitt i armhålan, vårtgården eller under bröstet. Oavsett blir det endast ett litet ärr när det har läkt. Sedan lägger man ett implantat, vanligtvis av silikon, under bröstmuskeln.

Efter ingreppet måste man vara noga med hygienen så att man inte riskerar en infektion. Det kan göra lite ont efteråt men det brukar räcka med vanliga värktabletter.

När du vill se ut som ditt bästa jag

11 Jun 2018

Både pingstdagen som i år inföll den 20 maj och midsommardagen, som i år liksom de flesta andra år, infaller den 23 juni, brukar av tradition vara de två största börllopsdagarna. Det är då Sverige ter sig som bäst. Naturen har slagit ut i skir, vacker grönska. Blommorna står tätt i hagarna och längs vägkanterna. Vi människor vaknar som ur vårt sommaride. Varför inte passa på att gifta sig då naturen i Sverige är som bäst?

Bröllop innebär mycket förberedelse

Bröllopsplaneringar brukar vara blande de mest omfattande, oavsett om det är ett litet bröllop eller stort. De flesta brukar anlita någon som tar hand om organiseringen av det stora bröllopet som rymmer flera hundra gäster. För ett brudpar kan det vara svårt att överblicka allt som ska tänkas på och organiseras om det handlar om hundratal gäster som ska bjudas på mat och som ska få skjuts både till och från kyrkan och till festlokalen.

Själva vill brudparet se som bäst ut. Oftast vankas det frack för männen, och brudklänningen ska väljas och frisyr; ska det vara med slöja eller utan? Ska brusklänningen ha släp, eller vill man ha en enklare klänning? Det är stort fokus på brudparet, och när man ändå är huvudpersonerna vill man ju se som bäst ut.

Brudpar

Många brudpar vill komma i form och rättar till defekter

Många passar på att rätta till det man vill just för den stora dagen. En del bantar för att komma in i en storlek mindre lagom till bröllopsdagen. Om man inte vill banta, kan man göra en behandling med coolsculpting. Det är lite som att banta, utan att behöva gå hungrig. Särskilt väl lämpar sig coolsculpting när man har några valkar för många kring midjan. Man behöver varken lägga sig på operationsbordet, eller sjukskriva sig. Och det är inget man vill göra innan bröllopsdagen.

Då är coolsculpting en metod som avlägsnar de onödiga valkarna men som inte gör att du behöver vara orolig för någon lång konvalescens. En coolspulting är en behandlingsform som är väldigt lokal. Man lägger sig på en brits och en certifierad person märker ut var på kroppen man vill få sin coolsculpting. Man för ett trattliknande instrument över det önskade stället, huden sugs in i instrumentet. Området som får behandlingen kyls ner för några sekunder och sedan är det över.

Man kyler alltså ner fettcellerna där man vill få sin behandling. Fettcellerna fryser till is och valkarna avlägsnas på det sättet. Efter behandlingen får man en slät och fin hud och man behöver inte bekymra sig om dem längre.

Få vill ha kvar gamla tatueringar

21 Feb 2018

Ska du gifta dig? Det är ett stort beslut och en stor dag som du ska ägna bara åt dig själv och den du ska gifta dig med. Ni ska klä er fina och äta och dricka gott hela dagen. Har du bestämt dig för vad du ska ha på dig? Ska ni ha traditionellt bröllop i kyrkan, med många gäster; släkt och vänner? Eller ska ni gifta er borgerligt? Ska ni vara bara ni två och närmaste kompisarna, eller slå på stort? Oavsett hur ni gör är det en viktig dag när man vill vara på topp, både mentalt och kroppsligt.

Man vill ju se så bra ut på sin Stora dag

Många som ingår i äktenskap vill se så bra ut som möjligt, särskilt om man ska vara i centrum för många människor på sin bröllopsdag. Då kanske den där synliga tatueringen som du en gång tyckte var snygg, inte känns lika så fräsch längre. Särskilt inte om det är så att du har namnet på ditt ex på ett känsligt ställe på kroppen? Din nya fru eller man kanske inte är så glad att se det på bröllopsnatten? Det är helt förståeligt när de helst vill vara ditt allt och din stora kärlek, åtminstone under bröllopet och natten efter.

Det finns olika sätt ta bort tatueringen

Det finns många alternativ på hur man kan ta bort tatueringarna. Det behöver inte vara smärtsamt eller ske med en kniv som gör ännu mer skada än själva tatueringen. Det kan ske ganska smärtfritt med en laser. Dagens moderna teknik gör det möjligt att snabbt ta bort oönskade tatueringar. 

Se upp för farliga lasrar

Då behandlas du med en laser som ger en kort laserimpuls och som bränner bort färgen på tatueringen. Det kan bränna just när lasern når huden, men smärtan går lika snabbt över som den kändes på huden. Efteråt kan det vara bra att låta det utsatta området få läka. Man ska inte sporta, bada bastu eller simma i en pool för att inte utsätta det utsatta området för en infektionsrisk. Man bör ta det lugnt, och inte pilla på området, utan bara låta det vara. Det läker av sig självt. 

Se till att du är frisk när du tar bort den

Innan tatueringsborttagningen, eller på själva den dagen är det viktigt att du är helt frisk eftersom kroppen kommer att vara fullt upptagen med att läka. Du bör heller inte ta blodförtunnande medicin, eller någon annan stark medicin som kan påverka läkningsförmågan. Har du någon hudsjukdom, bör du rådfråga kliniken innan du gör tatueringsborttagningen. Det är som sagt viktigt att du är helt frisk när du tar bort den.

Smoking till vigseln i Stockholm?

26 Jan 2018

En man har sällan samma höga krav på sig gällande utseende och klädsel som en kvinna har. Det räcker ofta med en stabil bas att ha i garderoben; några finare byxor, jeans, några finare typer av sweatshirts, skor - kängor, finskor, sneakers - några jackor och ett par snyggare skjortor med olika snitt och färger. En kostym bör också finnas för de finare tillfällena. 

En smoking ger det där lilla extra. Lite stjärnglans till det anliga sällskapet. Men, en smoking är dyr att köpa - räkna med en kostnad mellan 5-10.000 kronor. Bättre är att hyra en smoking 

Ibland så krävs dock det lilla extra även för en man och där garderoben måste kompletteras. Ett typiskt exempel på detta gäller vid ett bröllop där brudparet skriver i inbjudningskortet att männen ska bära smoking. Smoking är plagg som ger det där lilla extra; att bära en smoking gör att man känner sig speciell och utvald - men det är också ett plagg som är svårburet sett till de få tillfällen då det faktiskt är acceptabelt att bära. Kommer du iklädd smoking till en vanlig fest så kommer du ganska snabbt att känna dig uttittad, för uppklädd och lite larvig. 

Köp inte smokingen

Alltså är smoking att anse som en relativt dålig investering. Du får betala dyrt för att någon annans bröllop ska kännas mer speciellt. En ny smoking kostar mellan 5-10.000 kronor och ska du dessutom ha nya skor - gärna lackskor - så får du addera ytterligare någon tusenlapp. En, minst sagt, kostsam tillställning. Men, det går dock att använda ett annat alternativ då det kommer till smoking och där du istället för att köpa kan hyra en sådan. Det finns definitivt ett ekonomiskt värde i att hyra en smoking inför ett bröllop i Stockholm - men det finns även andra uppsidor. 

Fördelar med att hyra en smoking

Priset för att hyra en smoking i Stockholm kanske ligger på 1500 kronor - inklusive ett par snygga skor som tillhör klädseln. I priset så ligger även en måttanpassning där en skräddare tar dina mått och anpassar den smoking du ska hyra efter hur du ser ut. Du går alltså inte in för att hyra en smoking och håller tummarna att den ska hålla. Den smoking du väljer är anpassad efter dig; allt för att du ska känna den lyx plagget för med sig. 

Vi ska här dock tillägga att den finns en avigsida med att hyra en smoking snarare än att köpa en sådan; en nackdel som ligger i sakens natur: det är inte din. Spiller du på smokingen eller har sönder den så får du alltså vara beredd på att ersätta ekiperingen för exempelvis kemtvätt eller lagning. 

Ett tips är alltså att ta det lite lugnare under festen du bär plagget. Något som inte brukar vara så svårt - en fest där smoking uppmanas männen brukar hålla en lite högre klass. Läs mer på: www.hyrasmokingstockholm.se.