Trygg och skonsam ögonlocksplastik i Stockholm

Drömmer du om ett lite yngre och mer alert utseende? Låt en skönhetsklinik hjälpa dig med ögonlocksplastik i Stockholm, och möt världen med en piggare och ungdomligare blick.

Ögonlocksplastik kan låta både smärtsamt och en aning otäckt, men faktum är att det är ett mycket säkert, skonsamt och förhållandevis litet ingrepp. Det görs främst av estetiska skäl på patienter som önskar ett piggare och ungdomligare utseende - utan osmickrande påsar under ögonen eller hängande ögonlock. Narkos är i de allra flesta fall inte nödvändigt, utan ingreppet sker med lokalbedövning och tar oftast inte mer än någon timme eller två. Resultatet ses omedelbart, även om man kan få räkna med lite svullnad och blåmärken en kort tid efter operationen. Låter det som någonting för dig? Ta ett första steg och kontakta en skönhetsklinik för en konsultation. Det finns bl.a. flera bra kliniker som utför ögonlocksplastik i Stockholm.

Ögon

Bra att känna till inför operationen

Går du i tankarna att genomgå ögonlocksplastik finns det ett par saker som kan vara bra att känna till. Ingreppet är som sagt inget komplicerat eller stort, men ju mer förberedd du är desto tryggare kan du känna dig. Innan en operation kan planeras in får du genomgå en konsultation tillsammans med en läkare. Under konsultationen går ni igenom din aktuella hälsa, besvären du önskar få åtgärdade samt vilka förhoppningar och förväntningar du har på resultatet. Naturligtvis får du också information om hur operationen går till och hur återhämtningen ser ut. Ett tips är att skriva ned alla frågor du har inför besöket och ta med dig dem. Anspänningen, nervositeten och förväntningarna kan nämligen göra att man lätt glömmer bort sådant när man väl sitter där. Och kom ihåg - det finns inga dumma frågor. Det viktigaste är att du känner dig trygg inför ingreppet du ska genomgå. Så fråga på!

Efter operationen

Eftersom ingreppet genomförs med endast lokalbedövning, slipper du släpande biverkningar från en narkos efteråt. Känner du dig pigg kan du alltså gå hem samma dag. För att skydda ögonen de första dagarna kan det vara bra att använda solglasögon eller ett par lätt tonade glasögon. Ett par dagars vila är också att rekommendera, men utöver det kan du återgå till jobb och vardagsliv nästan omgående. En vecka eller två efter ingreppet blir du kallad på ett återbesök för att stämma av hur läkningen går och om resultatet lever upp till förväntningarna.

11 Feb 2020