Få vill ha kvar gamla tatueringar

Ska du gifta dig? Det är ett stort beslut och en stor dag som du ska ägna bara åt dig själv och den du ska gifta dig med. Ni ska klä er fina och äta och dricka gott hela dagen. Har du bestämt dig för vad du ska ha på dig? Ska ni ha traditionellt bröllop i kyrkan, med många gäster; släkt och vänner? Eller ska ni gifta er borgerligt? Ska ni vara bara ni två och närmaste kompisarna, eller slå på stort? Oavsett hur ni gör är det en viktig dag när man vill vara på topp, både mentalt och kroppsligt.

Man vill ju se så bra ut på sin Stora dag

Många som ingår i äktenskap vill se så bra ut som möjligt, särskilt om man ska vara i centrum för många människor på sin bröllopsdag. Då kanske den där synliga tatueringen som du en gång tyckte var snygg, inte känns lika så fräsch längre. Särskilt inte om det är så att du har namnet på ditt ex på ett känsligt ställe på kroppen? Din nya fru eller man kanske inte är så glad att se det på bröllopsnatten? Det är helt förståeligt när de helst vill vara ditt allt och din stora kärlek, åtminstone under bröllopet och natten efter.

Det finns olika sätt ta bort tatueringen

Det finns många alternativ på hur man kan ta bort tatueringarna. Det behöver inte vara smärtsamt eller ske med en kniv som gör ännu mer skada än själva tatueringen. Det kan ske ganska smärtfritt med en laser. Dagens moderna teknik gör det möjligt att snabbt ta bort oönskade tatueringar. 

Se upp för farliga lasrar

Då behandlas du med en laser som ger en kort laserimpuls och som bränner bort färgen på tatueringen. Det kan bränna just när lasern når huden, men smärtan går lika snabbt över som den kändes på huden. Efteråt kan det vara bra att låta det utsatta området få läka. Man ska inte sporta, bada bastu eller simma i en pool för att inte utsätta det utsatta området för en infektionsrisk. Man bör ta det lugnt, och inte pilla på området, utan bara låta det vara. Det läker av sig självt. 

Se till att du är frisk när du tar bort den

Innan tatueringsborttagningen, eller på själva den dagen är det viktigt att du är helt frisk eftersom kroppen kommer att vara fullt upptagen med att läka. Du bör heller inte ta blodförtunnande medicin, eller någon annan stark medicin som kan påverka läkningsförmågan. Har du någon hudsjukdom, bör du rådfråga kliniken innan du gör tatueringsborttagningen. Det är som sagt viktigt att du är helt frisk när du tar bort den.

21 Feb 2018