Smoking till vigseln i Stockholm?

En man har sällan samma höga krav på sig gällande utseende och klädsel som en kvinna har. Det räcker ofta med en stabil bas att ha i garderoben; några finare byxor, jeans, några finare typer av sweatshirts, skor - kängor, finskor, sneakers - några jackor och ett par snyggare skjortor med olika snitt och färger. En kostym bör också finnas för de finare tillfällena. 

En smoking ger det där lilla extra. Lite stjärnglans till det anliga sällskapet. Men, en smoking är dyr att köpa - räkna med en kostnad mellan 5-10.000 kronor. Bättre är att hyra en smoking 

Ibland så krävs dock det lilla extra även för en man och där garderoben måste kompletteras. Ett typiskt exempel på detta gäller vid ett bröllop där brudparet skriver i inbjudningskortet att männen ska bära smoking. Smoking är plagg som ger det där lilla extra; att bära en smoking gör att man känner sig speciell och utvald - men det är också ett plagg som är svårburet sett till de få tillfällen då det faktiskt är acceptabelt att bära. Kommer du iklädd smoking till en vanlig fest så kommer du ganska snabbt att känna dig uttittad, för uppklädd och lite larvig. 

Köp inte smokingen

Alltså är smoking att anse som en relativt dålig investering. Du får betala dyrt för att någon annans bröllop ska kännas mer speciellt. En ny smoking kostar mellan 5-10.000 kronor och ska du dessutom ha nya skor - gärna lackskor - så får du addera ytterligare någon tusenlapp. En, minst sagt, kostsam tillställning. Men, det går dock att använda ett annat alternativ då det kommer till smoking och där du istället för att köpa kan hyra en sådan. Det finns definitivt ett ekonomiskt värde i att hyra en smoking inför ett bröllop i Stockholm - men det finns även andra uppsidor. 

Fördelar med att hyra en smoking

Priset för att hyra en smoking i Stockholm kanske ligger på 1500 kronor - inklusive ett par snygga skor som tillhör klädseln. I priset så ligger även en måttanpassning där en skräddare tar dina mått och anpassar den smoking du ska hyra efter hur du ser ut. Du går alltså inte in för att hyra en smoking och håller tummarna att den ska hålla. Den smoking du väljer är anpassad efter dig; allt för att du ska känna den lyx plagget för med sig. 

Vi ska här dock tillägga att den finns en avigsida med att hyra en smoking snarare än att köpa en sådan; en nackdel som ligger i sakens natur: det är inte din. Spiller du på smokingen eller har sönder den så får du alltså vara beredd på att ersätta ekiperingen för exempelvis kemtvätt eller lagning. 

Ett tips är alltså att ta det lite lugnare under festen du bär plagget. Något som inte brukar vara så svårt - en fest där smoking uppmanas männen brukar hålla en lite högre klass. Läs mer på: www.hyrasmokingstockholm.se.

26 Jan 2018