Vad kostar catering till bröllop?

Vad kostar catering till bröllop? Är det värt att använda sig av tjänsten och vad ska man tänka på, för övrigt? Catering kommer överlag med många frågor. I samband med ett bröllop – en av de viktigaste dagarna i livet – tillkommer ännu fler. Vi försöker ge svar på dessa.

Bröllopet är en av de största dagarna i våra liv. Gifter man sig med den man älskar så blir dagen någonting man tar med sig och minns genom resten av livet. Det är en dag av kärlek och det är ett av få tillfällen då man kan samla alla sina vänner, all släkt och alla bekanta och verkligen njuta av att stå i centrum. Vackra tal, fina ord och en härlig, kärleksfull miljö rakt igenom. Men, man bör vara medveten om att ett bröllop kostar pengar också.

Givet hur stort bröllop det handlar om så ska man vara medveten om att i stort sett allting kommer att kosta – catering, fotograf, klänning, ringar, blommor, dekorationer, lokalhyra, alkohol och servicepersonal. Man kan säga att ett bröllop som har ungefär 100 inbjudna gäster brukar kosta någonstans mellan 30.000-90.000 kronor. Det ger en fingervisning om kostnaden, men det säger naturligtvis inte hela sanningen heller. Det finns alltid utgifter som går att strypa; allt utgår från er budget och er egen smak.

catering

Catering till bröllop – ett måste

En av de utgifter som man inte bör peta alltför mycket i, gäller mat och catering på Södermalm, som exempel. Catering är något som gör hela bröllopet lite mer avslappnat och där man genom denna tjänst fullt ut kan njuta av sin stora dag. Det bör man välja. Man ska även vara medveten om att catering idag är avsevärt mycket bättre än vad som var fallet förr.

Med detta menar vi att tjänsten utvecklats och att menyerna, servicen och hela leveransen blivit bättre. Exempelvis så kan du idag även inkludera lokal och genom detta få en rakt igenom heltäckande tjänst - naturligtvis då till en högre kostnad.

Undersök priserna för catering

Priserna för catering till ett bröllop varierar och där flera olika faktorer spelar roll. Vilket företag anlitar du, vilken typ av meny väljer du, ska eventuella extratjänster inkluderas och hur pass lång tid behöver ni hjälp? Räkna med att ett kuvert kostar någonstans mellan 200-800 kronor och vi har en bra bild av vad catering till ett bröllop kostar.

Se dock till att jämföra priserna hos olika företag innan ni bestämmer er. Det kan skilja väldigt mycket och det ger dessutom ett bra förhandlingsläge. Glöm heller inte bort att kolla upp referenser. Vad gäller bröllop, mat och catering så är kvaliteten extremt viktig och värd att lägga några extra kronor på.

Ett sätt att komma billigare undan är att själv tillhandahålla exempelvis porslin, glas och bestick. Det innebär emellertid att man måste vara mer engagerad och det är något som kan skapa stress. Bröllopet är er dag och den ska ni njuta av – utan onödig stress och press.

11 Sep 2019